Οικονομία|25.11.2022 21:44

Black Friday: Οι εμπορικοί δρόμοι πλημμύρισαν με κόσμο που κρατούσε «μικρό καλάθι»

Newsroom

Σε ρυθμούς Black Friday κινείται από το πρωί η αγορά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς, αλλά και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση εντός των καταστημάτων.

Η οδός Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, γέμισε από το πρωί με καταναλωτές, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Γύγου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με σκοπό να κάνουν στοχευμένες αγορές τις οποίες και είχαν ερευνήσει από τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους εμπόρους, τα ψώνια των καταναλωτών ήταν περιορισμένα αφού, οι περισσότεροι, βρέθηκαν στα μαγαζιά για βόλτα. Την τιμητική τους είχαν τα καταστήματα με ηλεκτρονικά αλλά και αθλητικά είδη.

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα»

Οι έμποροι προσπάθησαν να δώσουν κίνητρο στους καταναλωτές για να ψωνίσουν στη Black Friday, με προσφορές που κυμαίνονταν έως 60% φθηνότερα. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Ιωάννου, μέλος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, η κίνηση υπήρξε κατώτερη των προσδοκιών. «Κάθε πέρυσι και καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι, από τους καταναλωτές, φαίνεται να λείπει το εισόδημα.

Κάποιοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι και άλλοι θα ήθελαν μεγαλύτερες προσφορές σε περισσότερα προϊόντα. Πολλοί θέλησαν να επωφεληθούν από τη Black Friday ώστε να «θωρακιστούν» απέναντι στο ενεργειακό κόστος επωφελούμενοι από τις προσφορές για αγορά θερμαντικών σωμάτων. Οι προσφορές θα συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Black Fridayμαγαζιάεκπτώσειςειδήσεις τώρακαταναλωτέςπροσφορές