Οικονομία|14.12.2022 09:30

Γραπτός ΑΣΕΠ: Δύο νέα τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας! Μπορείτε να τα λύσετε;

Newsroom

Το proson.gr παραθέτει δύο νέα εκπαιδευτικά σενάρια για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής «τρέχουν» μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος της Αρχής είναι ο γραπτός διαγωνισμός να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.

Όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε μόνο δύο μαθήματα που θα περιλαμβάνουν: 

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα. 

Τα σενάρια υποθετικών καταστάσεων

Πώς όμως θα είναι η δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας;

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, θα περιλαμβάνει:

  1. Ερωτήσεις αριθμητικού συλλογισμού
  2. Ερωτήσεις λεκτικού συλλογισμού
  3. Ερωτήσεις αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων

Όσον αφορά τις ερωτήσεις λεκτικού και αριθμητικού συλλογισμού, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά! Τι ισχύει όμως με τα σενάρια αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων;

Το proson.gr, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο goLearn, παρουσιάζει δύο νέα σενάρια, υποθετικών καταστάσεων που θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της εργασιακής καθημερινότητας ενός υπαλλήλου σε δημόσια υπηρεσία. Μπορείτε να τα λύσετε;

Δείτε ΕΔΩ, εντελώς δωρεάν, τα δύο νέα εργασιακά σενάρια

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

Το πιο εύκολο Proficiency στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται μαθήματα

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδιαγωνισμόςΑΣΕΠ