Πρώιμες αυξήσεις συντάξεων για 1 εκατ. δικαιούχους: Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους
NewsroomΣε εξέλιξη βρίσκεται η πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου από τον ΕΦΚΑ. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα με την σταδιακή πίστωση των ποσών για τους συνταξιούχους μισθωτούς του ιδιωτικού (πρ. ΙΚΑ) και του Δημόσιου τομέα, τις τράπεζες, το δημόσιο και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
Η πληρωμή θα ολοκληρωθεί έως αργά το απόγευμα και τα ποσά θα εμφανίζονται σταδιακά στους λογαριασμούς από τις 5-6 το απόγευμα και μετά. Στις τωρινές πληρωμές δεν περιλαμβάνεται η αύξηση κατά 7,75%, η οποία θα δοθεί με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, που θα καταβληθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου 2023. Τότε θα καταβληθούν και τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.
Όμως, μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων θα διαπιστώσουν «πρώιμες» αυξήσεις λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της καταβολής της 4ης ετήσιας δόσης της αύξησης που απορρέει από τον Νόμο Βρούτση, για όσους έχουν διανύσει περισσότερα από 30 χρόνια στην ασφάλιση.
Διαβάστε στο imerisia.gr ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις