Οικονομία|22.12.2022 22:53

FTX: Ελεύθερος με εγγύηση μαμούθ ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, άλλοτε βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων

Newsroom

Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων και περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ιδρυτής της FTX.

Ο 30χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις ΗΠΑ δεμένος με αλυσίδες και φορώντας μπλε κοστούμι. Δεν κατέθεσε ομολογία, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα ενώπιον του δικαστή που προεδρεύει στην υπόθεσή του.

Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν ότι το άλλοτε καλό παιδί των crypto θα μένει με τους γονείς του και θα υποβάλλεται σε ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ο δικαστής Γκάμπριελ Γκορενστάιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος να διαφύγει ο Μπάνκμαν-Φριντ ήταν μικρός κι ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό όσον αφορά μελλοντικά οικονομικά εγκλήματα.

Ο 30χρονος Μπάνκμαν-Φριντ κατηγορείται ότι για χρόνια χρησιμοποιούσε τα κεφάλαια πελατών της FTX για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις υψηλού κινδύνου από το αδελφική εταιρεία Alameda Research, αλλά και για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα. 

Ο ίδιος υποστήριζε σε συνεντεύξεις που παραχώρησε ότι η κατάρρευσή της FTX οφειλόταν σε διαχειριστικά λάθη και όχι σε σκόπιμη απάτη.

Αυτή η υπεράσπιση μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί μετά την ανακοίνωση του εισαγγελέα του Μανχάταν Ντέμιαν Γουίλιαμς το βράδυ της Τετάρτης ότι δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Μπάνκμαν-Φριντ, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Καρολάιν Έλισον και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της FTX Γκάρι Γουάνγκ, δήλωσαν ένοχοι για απάτη και συνεργάζονται με την εισαγγελία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑαπάτηειδήσεις τώρακρυπτονομίσματα