Οικονομία|27.02.2019 17:12

ΔΕΘ – Helexpo: Τέσσερις εκθέσεις σε διαφορετικούς κλάδους

Ντέπη Χιωτοπούλου

Τέσσερις εκθέσεις, τέσσερις κλάδοι, σε τρεις πόλεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη τις επόμενες ημέρες, με το εκθεσιακό ημερολόγιο της ΔΕΘ – Helexpo για το 2019, να επικεντρώνεται στην πρωτογενή παραγωγή και σε τομείς της οικονομίας.

«Αποτελεί ένα τετραπλό στοίχημα για εμάς, που όμως οι άνθρωποι του εκθεσιακού φορέα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν» επισήμανε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας προσθέτοντας ότι οι τέσσερις εκθέσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, δείχνουν μια σημαντική δυναμική, που φαίνεται τόσο για ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Agrothessaly στη Λάρισα

Η κορυφαία περιφερειακή έκθεση Agrothessaly, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων, εγκαινιάζεται, αύριο, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας.

Η εν λόγω έκθεση, η οποία επικεντρώνεται στους αγρότες, και όχι μόνο, έχει καταφέρει να προσελκύσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές, άμεσες και έμμεσες.

Η 12η Πανελλήνια Εκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Athens International Jewellery Show

Η γνωστή «Ελλήνων Κόσμημα» η οποία μετονομάστηκε σε Athens International Jewellery Show, αφού πλέον, συμμετέχουν εκθέτες και από το εξωτερικό, ξεκινάει την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 250 άμεσων εκθετών και συμμετοχές από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία.

Η εν λόγω έκθεση η οποία θα αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ., προσελκύει το ενδιαφέρον και 161 έμμεσων εκθετών από Ταϊλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κίνα, Βέλγιο κ.α., αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ., και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Furnidec/The Interior Show

Με στόχο την ολοκληρωμένη προβολή του «Made in Greece» και του ελληνικού επίπλου, το οποίο ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη διεθνή παραγωγή, πραγματοποιείται η έκθεση Furnidec/The Interior Show, στο MEC Παιανίας, από το Σάββατο 2 έως τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Οι μεγαλύτεροι Ελληνες κατασκευαστές επίπλου και ο κόσμος της διακόσμησης δίνουν το ‘παρών’ στην Furnidec/The Interior Show, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τάσεις από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης.

Detrop – Oenos

Τέλος, το εκθεσιακό δίδυμο τροφίμων και ποτών Detrop – Oenos με 700 εκθεσιακές συμμετοχές, άμεσες και έμμεσες, 200 προσκεκλημένους ξένους αγοραστές – εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers), με πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων,  πραγματοποιείται στα Περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (εκεί όπου θα δώσουν το ‘παρών’ 70 περίπου οινοποιοί από όλη την Ελλάδα), με διάρκεια από το Σάββατο 2 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΔΕΘ-HelexpoAgrothessalyDetrop Oenos