Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πώς θα γίνει η άρση της ακινησίας
NewsroomΤην ευκαιρία να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, θα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων από την 1η Απριλίου.
Έτσι αν κάποιοι επανακυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.
Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια θα γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.
Επισημαίνεται ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.
- Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
- Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
- Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
- Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό