Οικονομία|04.04.2023 13:30

Πρωτογενές μηδενικό έλλειμμα το 2022 ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας - «Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα»

Newsroom

Μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος το 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος – Προοπτική».

 «Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας πως η Ελλάδα μηδένισε το έλλειμμά της το 2022 και επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η Ελλάδα δεν ήταν μόνη σε αυτό. Ήταν μαζί ο φίλος μου, ο Πασκάλ. Προσωπικά σε ευχαριστώ», σημείωσε ο υπουργός.

«Εργαστήκαμε σκληρά, κάτι που μας ενισχύει την άποψη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε πού πάμε και πώς να πάμε. Δεν κλείνουμε τα μάτια στα κακώς κείμενα, ούτε κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί», είπε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε πως: «Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα τονώνει τη βιώσιμη ανάπτυξης της χώρας μας».

Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, το ΥΠΟΙΚ είχε ενσωματώσει προβλέψεις για 1,6% έλλειμμα το 2022.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως η ανάπτυξη του 2023 θα είναι κατά τουλάχιστον 1% πάνω από τις προβλέψεις της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, που έκανε λόγο για 1,8%. 

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα φέτος, μιλώντας στην εκδήλωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

οικονομίαΧρήστος Σταϊκούραςπρωτογενές έλλειμμαειδήσεις τώρα