Οικονομία|14.04.2023 06:00

Απόγνωση στη Βόρεια Ελλάδα για την ακρίβεια: Πάνε στη Βόρεια Μακεδονία για να φουλάρουν ντεπόζιτα με φθηνότερη βενζίνη

Newsroom

Για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ με βενζίνη 100 οκτανίων αρκετοί βορειοελλαδίτες αναγκάζονται να περάσουν τα σύνορα, από το τελωνείο των Ευζώνων και να πάνε στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς, όπως λένε, στην Ελλάδα η τιμή των καυσίμων δεν τους επιτρέπει να φουλάρουν. «Εδώ το γεμίζουμε, όσο πάει» τονίζει πολίτης στο OPEN ενώ ένας άλλος δηλώνει θεωρώ ότι είναι μεγάλη διαφορά».

Στη γείτονα χώρα, η απλή αμόλυβδη κοστίζει 1,39€ το λίτρο και η ενισχυμένη 1.43€. «Μεγάλη διαφορά, όταν εδώ έχει 1.30, στα έξι χιλιόμετρα έχει 2.50€» λέει πολίτης.

Αντίστοιχα, σε ελληνικό έδαφος, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα βρήκαμε την απλή αμόλυβδη στο 1€ και 95 λεπτά και την ενισχυμένη στα 2€ και 10 λεπτά.

Αλλάζουν χώρα και για σουπερμάρκετ και οδοντίατρο

Αρκετοί εκτός από βενζίνη κάνουν και τις αγορές τους εκτός συνόρων και στα σούπερ μάρκετ, αν και όπως λένε, οι τιμές και εκεί έχουν αυξηθεί. «Οδοντιατρεία και όλα τα σχετικά, ψώνια βενζίνες» αναφέρει και πολίτης στο OPEN. «Τώρα αυτά που θα πληρώσω εδώ θα μου βγουν γύρω στα 2.800 ενώ στην Ελλάδα ήθελα 6.000 δηλαδή στην Κοζάνη» τονίζει άλλος.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία. Με τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων στις παραμεθόριες περιοχές να ζητούν τη λήψη δραστικών μέτρων.

ακρίβειαΒόρεια Μακεδονίαβενζίνηειδήσεις τώρα