Κομισιόν: Πρόταση να εφαρμοστεί διαδικασία bail-in για όλες τις τράπεζες που κινδυνεύουν
NewsroomΑλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης των τραπεζικών κρίσεων πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την επιτάχυνση της εκ των έσω διάσωσης (bail-in) τραπεζών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας.
Οι κανόνες για το bail-in είχαν θεσπιστεί μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Οι νέες προτάσεις της Κομισιόν, τις οποίες παρουσίασε η Επίτροπος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα Μέιριντ ΜακΓκίνες, εστιάζουν σε ταχύτερες διαδικασίες για να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν πράγματι εσωτερικούς τους πόρους, όπως ομόλογα που οι απαιτήσεις των κατόχων τους μπορούν να διαγραφούν, ώστε να αποφευχθεί η διάσωση των τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων (bail out) και οι καταθέτες να έχουν την ίδια μεταχείριση σε όλη την ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγέλλουσα τον κατονόμασε όταν είδε δράσεις του για το #Metoo - Αναφορές για δεύτερη καταγγελία
- Σουδάν: Δραματική κατάσταση για τους Έλληνες εγκλωβισμένους και τραυματίες - Χωρίς προμήθειες, ιατρική περίθαλψη και ρεύμα
- Δέσποινα Γερουλάνου: Πέθανε η μεγάλη κυρία του Μουσείου Μπενάκη σε ηλικία 75 ετών
- Independent: «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της UEFA για αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League λόγω των τουρκικών εκλογών»
- Χρηματιστήριο: Μίνι ράλι με έκρηξη τζίρου και πολλές... υποσχέσεις
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις