Οικονομία|19.06.2023 19:00

Η αγορά του αιώνα: Αεροπορική από την Ινδία παράγγειλε 500 αεροσκάφη της Airbus!

Newsroom

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Airbus ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συμφωνία αγοράς στην ιστορία της κατά την εναρκτήρια ημέρα της αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού τη Δευτέρα, με την παραγγελία 500 αεροσκαφών τύπου Α320 και Α321 από τον ινδικό low cost αερομεταφορέα IndiGo.

Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ με βάση τον αριθμό των αεροσκαφών, επισκιάζοντας την προσωρινή αγορά 470 αεροσκαφών από την Air India νωρίτερα φέτος, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ινδίας σχεδιάζουν την απότομη επέκταση της ζήτησης για περιφερειακά ταξίδια, μεταδίδει το Reuters.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν κι άλλα που θα προχωρήσουν. Με την ανάπτυξη της Ινδίας (και) την ανάπτυξη της ινδικής αεροπορικής αγοράς ... είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς να δώσουμε αυτή την παραγγελία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IndiGo Pieter Elbers σε συνέντευξη Τύπου.

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035. Οι προσπάθειες των ινδικών αερομεταφορέων να συμβαδίσουν με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά του κόσμου, που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό, αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τους κατασκευαστές, που αγωνίζονται να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής.

Οι ινδικοί αερομεταφορείς έχουν πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών, με μερίδιο άνω του 6%, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση της Barclays της 1ης Ιουνίου.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την IndiGo, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Guillaume Faury δήλωσε ότι είναι πρόωρο «να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ρυθμούς παραγωγής αεροσκαφών στενής ατράκτου υψηλότερους από τους προγραμματισμένους 75 ανά μήνα».

Η IndiGo, συνεχίζει να διεξάγει ξεχωριστές συνομιλίες με την Airbus και την ανταγωνίστρια Boeing για 25 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, τα οποία θα μπορούσαν να είναι είτε τύπου Airbus A330neo είτε τύπου Boeing 787, δήλωσαν πηγές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Airbusειδήσεις τώρααεροπλάνοαεροσκάφοςΙνδία