Ουκρανία: Σε αγώνα δρόμου το Κίεβο για επισκευές του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας
NewsroomΗ Ουκρανία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία εκστρατεία επισκευών στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας για να προετοιμαστεί για έναν ακόμη χειμώνα πιθανών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας.
Πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί με drones σε υποδομές ενέργειας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 προκάλεσαν διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για εκατομμύρια Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.
«Η πιο εκτεταμένη εκστρατεία επισκευών στην ιστορία των ενεργειακών εγκαταστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γκέρμαν Γκαλουστσένκο, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου του στο Telegram.
«Οι εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποκαθίστανται, και πραγματοποιούνται εργασίες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του συστήματος ηλεκτροδότησης στις στρατιωτικές προκλήσεις».
Η Ουκρανία έχει σχεδόν διπλασιάσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές από την 1η Ιουνίου ώστε να βρει κεφάλαια για να προετοιμαστεί για τον χειμώνα, όταν η κατανάλωση ενέργειας είναι συνήθως στο υψηλότερο επίπεδο.
Περίπου το 43% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί από αεροπορικές επιδρομές, εκτιμά ο κρατικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo, υπογραμμίζοντας πως περίπου το 70% των υποσταθμών του έχει δεχθεί επίθεση τουλάχιστον δύο φορές.
- Ο Τραμπ έκανε πράξη τις απειλές: Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλει έξτρα δασμούς λόγω Γροιλανδίας
- «Φοβόμασταν μην τουφεκίσει ο ένας τον άλλον» - Οι νέες μαρτυρίες για την άγρια δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία
- Σοκαριστικό βίντεο από Λάρνακα: Έβγαλαν τσεκούρια και όπλα δίπλα από την Αστυνομική Διεύθυνση
- Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Α’ Ημιτελικού της Ελλάδας