Οικονομία|15.03.2019 11:48

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά συνεργασία ΕΥΑΘ-Ισραηλινών

Τίμος Φακαλής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΥΑΘ και της Ισραηλινής εταιρείας  τεχνολογίας UTILIS για τον εντοπισμό διαρροών σε συστήματα ύδρευσης μέσω δορυφόρου. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί πιλοτικά για τον εντοπισμό βλαβών και διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Την τεχνολογία της Ισραηλινής εταιρείας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει η ΕΥΑΘ  και στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού ο οποίος τροφοδοτεί με νερό την πόλη και τον περασμένο Μάρτιο άφησε την Θεσσαλονίκη για περίπου μία βδομάδα χωρίς νερό μετά τη μεγάλη βλάβη που υπέστη.

Την προσεχή Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση της Πρεσβείας του Ισραήλ θα ανακοινώνονταν η συμφωνία συνεργασίας με την ΕΥΑΘ. Πηγές ωστόσο από την ΕΥΑΘ, μιλώντας στο ethnos.gr τόνισαν ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία αλλά οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τελικά, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση η Πρεσβεία του Ισραήλ με νέα ανακοίνωσή της τόνισε ότι αυτή αναβάλλεται και δεν θα πραγματοποιηθεί. 

ΙσραήλΕΥΑΘ