Οικονομία|04.08.2023 16:10

Αυξήσεις - «φωτιά» στη βενζίνη: Στα 2 ευρώ στην Αθήνα - Κοντά στα 2,5 ευρώ στα νησιά

Newsroom

Βενζίνη μόνο για τις βασικές μετακινήσεις βάζουν πλέον οι οδηγοί, καθώς οι τιμές των καυσίμων στην αντλία έχουν πάρει «φωτιά», με την Ελλάδα να συνεχίζει τον «πρωταθλητισμό» της ακρίβειας.

Με μέση τιμή το 1,96 ευρώ το λίτρο πλέον, η χώρα μας καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον ευρωπαϊκό πίνακα ακρίβειας, πίσω από την Ολλανδία στην οποία η αμόλυβδη κοστίζει κατά μέσο όρο 2,052 ευρώ το λίτρο και τη Δανία που είναι στα 2 ευρώ και 5 λεπτά περίπου.

Ήδη οι τιμές της αμόλυβδης ξεπέρασαν τα 2 ευρώ σε πολλά πρατήρια ακόμα και στην Αττική, ενώ στα νησιά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, σε πρατήριο στη Μήλο η βενζίνη πωλείται προς 2,45 ευρώ και στην Πάτμο περίπου στα 2,37 ευρώ, ενώ στην Αττική η τιμή φτάνει ακόμα και τα 2,6 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη το 2,1 ευρώ.

Μεγάλες ανατιμήσεις έχει δει και το πετρέλαιο κίνησης που κινείται στο 1,688 ευρώ το λίτρο, πιο ψηλά από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους οδηγούς να σηκώνουν χειρόφρενο για να μειώσουν το κόστος μετακίνησης.

Την ίδια ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παραμένουν πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι.

καύσιμαβενζίνηπετρέλαιοειδήσεις τώραακρίβεια