Οικονομία|12.08.2023 19:00

Καύσιμα: Εκτιμήσεις για νέα άνοδο στις τιμές της αμόλυβδης – Πότε θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Newsroom

Βενζίνη μόνο για τις βασικές μετακινήσεις βάζουν πλέον οι οδηγοί, καθώς οι τιμές των καυσίμων στην αντλία έχουν πάρει «φωτιά», με την Ελλάδα να συνεχίζει τον «πρωταθλητισμό» της ακρίβειας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων προβλέπουν νέες αυξήσεις, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αμόλυβδη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

«Η τιμή της αμόλυβδης θα ξεφύγει»

«Στο τέλος Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα έχει ξεφύγει. Ήδη βρισκόμαστε στις 15 του μήνα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η τιμή της θα έχει ξεφύγει και ίσως δούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα η  τιμή της αμόλυβδης να πάει αρκετά πάνω από τα επίπεδα των 2 ευρώ» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής στον ΣΚΑΙ.

«Πιστεύω ότι η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα θα πάει πάνω από τα  2 ευρώ έτσι όπως βλέπουμε τις προβλέψεις και βάσει των εξελίξεων» πρόσθεσε. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης. «Θα σας πω ενδεικτικά ότι τις 2 προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια ύφεση. Αυτή η ύφεση δεν φάνηκε. Τελικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε ότι σήμερα υπάρχει μια μέση τιμή στη βενζίνη 1,96 ευρώ το λίτρο αλλά αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική» σχολίασε.

βενζίνητιμές αμόλυβδηςκαύσιμαειδήσεις τώρα