Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο - Σταθερός στην ευρωζώνη
NewsroomΟ ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 5,3% τον Αύγουστο του 2023, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (9,8%, έναντι 10,8% τον Ιούλιο), ακολουθούμενα από τις υπηρεσίες (5,5%, έναντι 5,6% τον Ιούλιο ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,8%, έναντι 5,0% τον Ιούλιο) και την ενέργεια (-3,3%, έναντι -6,1% τον Ιούλιο).
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,4% τον Αύγουστο από 3,5% τον Ιούλιο.
Τον Αύγουστο τον υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία (9,6%), η Κροατία (8,5%), η Αυστρία (7,6%) και η Λιθουανία και η Γερμανία (6,4%).
Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ισπανία και το Βέλγιο (2,4%), η Κύπρος (3%) και η Ελλάδα, η Φινλανδία και η Ολλανδία (3,4%).
- Σφοδρή επίθεση Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» - Στέλνει διαπραγματευτές στο Πακιστάν
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - Το χρονικό της υπόθεσης
- «Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
- Ο Μακρόν στην Αθήνα: Ανανεώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε ασφάλεια, άμυνα - Τι θα συζητήσουν με Μητσοτάκη