Οικονομία|06.09.2023 13:05

Προσλήψεις 224 γραμματέων στα Δικαστήρια: Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά

Newsroom

Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για τον γραπτό διαγωνισμό που προβλέπει την πρόσληψη 224 Δικαστικών Υπαλλήλων εξέδωσε η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ). Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος διαγωνισμός της ΕΣΔΙ απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που κατέχουν οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Οι 224 επιτυχόντες, που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό, θα καταλάβουν μόνιμες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, του κλάδου Γραμματέων, στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς σε τρία μαθήματα / αντικείμενα. Στο δεύτερο στάδιο, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, οι επιτυχόντες υποψήφιοι της γραπτής δοκιμασίας, θα εξεταστούν προφορικά σε θέματα παρόμοια με αυτά στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς

Για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, ηλεκτρονικά στην γραμματεία της ΕΣΔΙ, έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε εδώ την προκήρυξη.

Οι διευκρινίσεις

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που εξέδωσε η ΕΣΔΙ:

  1. Τα πιστοποιητικά και τα πτυχία γνώσης Η/Υ και ξένης γλώσσας, εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές, δεν χρειάζονται ούτε μετάφραση ούτε επικύρωση.
  2. Όλοι οι ημεδαποί τίτλοι σπουδών (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) σε απλή φωτοτυπία.
  3. Για όλους τους αλλοδαπούς τίτλους σπουδών απαιτείται, σχετική πράξη αναγνώρισης, ο αλλοδαπός τίτλος (σε απλή φωτοτυπία) και απλή μετάφραση του αλλοδαπού τίτλου.
  4. Τα: α) Ποινικό Μητρώο Γενικής Χρήσης, β) Πιστοποιητικό περί μη άσκησης ποινικής δίωξης για τα αδικήματα που προβλέπονται στο άρθρο 7 του ν.4798/2021 (Α΄68) και γ) Πιστοποιητικό περί μη θέσης σε δικαστική συμπαράσταση πρέπει να είναι Πρόσφατα (εκδοθέντα από 29/06/2023 και μετά).
  5. Γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά ψυχικής υγείας βάσει του ΦΕΚ 1518/4-5-1018/Β΄ από τα κατά τόπους Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ).
  6. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στον προηγούμενο εισαγωγικό διαγωνισμό, είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν εκ νέου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
  7. Για κάθε νέα αίτηση απαιτείται η εκ νέου εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://e-applications.esdi.gr:4430/EsdiClerks

Δείτε εδώ τα 16 δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν όλη την ύλη μαζί με τα τεστ μπορούν να την πάρουν εδώ

Η goLearn, o μεγαλύτερος φορέας προετοιμασίας ενηλίκων στην Ελλάδα για Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με τις περισσότερες επιτυχίες παρέχει το κορυφαίο πρόγραμμα προετοιμασίας μαζί με όλη την ύλη  για τον Διαγωνισμό του ΕΣΔΙ

Το πρόγραμμα της εντατικής εξ αποστάσεως προετοιμασίας μαζι με όλη την ύλη έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα στην Ελλάδα. Σε μόνο 15 ημέρες θα είστε έτοιμοι να πετύχετε στον Διαγωνισμό και να κλειδώσετε διορισμό

Πηγή: Proson.gr

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

Το πιο εύκολο Proficiency στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται μαθήματα

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

προσλήψειςειδήσεις τώραδικαστηρια