Στουρνάρας για δικαστές: Υπερβολικές οι αυξήσεις συντάξεων – Να το δει προσεκτικά η κυβέρνηση
NewsroomΔεν είδε με καλό μάτι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, την πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου για τα αναδρομικά στους δικαστικούς και τις αυξήσεις στις συντάξεις τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από την κυβέρνηση να δει προσεκτικά τον τρόπο που θα κινηθεί ως προς το ζήτημα.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής. Και αυτός δεν είναι άλλος από «την δημοσιονομική υπευθυνότητα και σταθερότητα» αλλά «και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα για να γίνουμε παραγωγικοί».
Ωστόσο τόνισε ότι «σε αυτό δεν συνάδει η τελευταία απόφαση που ελήφθη από από το Μισθοδικείο και από το Δικαστικό Σώμα για τις αυξήσεις υπερβολικές, κατά την άποψή μου, των συντάξεων των δικαστικών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει η κυβέρνηση να το δει πάρα πολύ προσεκτικά. Θα έλεγα ότι ο μόνος κίνδυνος που βλέπω εσωτερικά είναι κοινωνικές ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής να αποφασίζουν για τα δικά τους μισθολογικά ζητήματα ερήμην των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας».
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης