Οικονομία|02.11.2023 11:59

Σοβαρή καταγγελία: «Πέθαναν» ηλικιωμένη και δεν παίρνει σύνταξη - Δεν μπορεί καν να συνταγογραφήσει φάρμακα

Newsroom

Ηλικιωμένη καταγγέλλει πως της «κόπηκε» η σύνταξη καθώς στο σύστημα του ΕΦΚΑ φαινόταν... νεκρή. Ο γιος της δηλώνει ότι στο σύστημα του ΕΦΚΑ η μητέρα του φαίνεται... πεθαμένη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καταγγέλλων, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της αλλά στο σύστημα φαινόταν ότι είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2023. Ύστερα ο ίδιος μαζί με τη μητέρα του μετέβησαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τον «θάνατο» της... ολοζώντανης γυναίκας!

«Έδωσαν τον ΑΜΚΑ της αλλού και την έβγαλαν νεκρή»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που δημοσιεύει το ζήτημα, τους ενημέρωσαν πως το περιστατικό αυτό έχει προκύψει από μία άλλη γυναίκα, η οποία έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του Δημήτρη Μαραγκού.

«Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν... νεκρή», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σύνταξή της έχει κοπεί από τον Αύγουστο. Για το περιστατικό τοποθετήθηκε στο ίδιο μέσο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης.

«Στο μητρώο του ΕΦΚΑ υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ», δήλωσε. «Όπως ενημερώθηκα απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ», εξήγησε αρχικά.

«Το πρόβλημα με τη σύνταξή θα αποκατασταθεί», είπε ο κ. Τσούνης και τόνισε πως σε κάθε περίπτωση είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».

ηλικιωμένηειδήσεις τώραΕΦΚΑκαταγγελία