Οικονομία|15.11.2023 21:13

Επιταγή ακρίβειας: Η υπέρβαση εσόδων την «ξεκλειδώνει» για 2 εκατομμύρια δικαιούχους - Ποιοι είναι

Newsroom

Όπως όλα δείχνουν, «κλείδωσε» η επιταγή ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Η νέα επιταγή ακρίβειας θα διανεμηθεί εφάπαξ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Φώσκολου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα πολύ υψηλά έσοδα και η υπέρβαση του προϋπολογισμού δημιουργούν έναν «κουμπαρά» ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ο οποίος και θα διανεμηθεί σε ευάλωτα νοικοκυριά. Πρόκειται για μία νέα επιταγή ακρίβειας, όπως είχε δοθεί και πέρυσι. 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

  • Δικαιούχοι, καταρχάς είναι οι  χαμηλοσυνταξιούχοι. Όσοι από αυτούς έχουν εισόδημα έως 700 ευρώ σύνταξη θα πάρουν  ένα οριζόντιο ποσό της τάξης των 150 - 200 ευρώ εφάπαξ πριν τα Χριστούγεννα.
  • Και οι οικογένειες με παιδιά, που παίρνουν το προνοιακό επίδομα  παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, όμως, θα πάρουν ένα bonus επίδομα πριν τα Χριστούγεννα. 
  • Επίσης, δικαιούχοι είναι και τα άτομα με αναπηρία που εισπράττουν αναπηρικό επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων.
  • Η επιταγή ακρίβειας θα αφορά και ανασφάλιστους υπερήλικες
  • καθώς και τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος οι οποίοι, όπως είχε γίνει και πέρυσι, θα πάρουν διπλάσιο επίδομα.

Υπολογίζεται ότι, οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας θα είναι περίπου 2 εκατομμύρια ενώ, δεν αποκλείεται και αύριο, να μάθουμε περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο πακέτο. 

επιδόματαΧριστούγενναειδήσεις τώραακρίβειαεπιταγήδικαιούχοιΟΠΕΚΑ