Οικονομία|02.12.2023 23:30
ΟΟΣΑ: Επεκτείνονται διεθνώς τα μέτρα για την επιβάρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων
NewsroomΤο 2005 η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε για πρώτη φορά παγκοσμίως ένα σύστημα αύξησης του κόστους για τις επιχειρήσεις που εκπέμπουν ρύπους (Emissions Trading System ή ETS) με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, το σύστημα αυτό έχει μία ευρύτερη δυναμική και εξάπλωση σε πολλές χώρες, όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του (Effective Carbon Rate 2023), η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου για το κλίμα (COP28) που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.
Διαβάστε περισσότερα στην imerisia.gr
Διαβάστε ακόμη
- Ακρίβεια και ενοίκια κρατούν τους νέους στο πατρικό τους: Δεν περνούν στους εργαζόμενους οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού
- IRIS: Ποια ποσά «γλιτώνουν» τον φόρο και τι πρέπει να προσέξετε στις μεταφορές χρημάτων
- Θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον νεκρό αστυνομικό - Στο «μικροσκόπιο» δεύτερο πρόσωπο
- Αν η Meta χάσει αυτή τη δίκη, Instagram και Facebook αλλάζουν για πάντα