Οικονομία|05.12.2023 11:45

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Τον Νοέμβριο του 2024 θα κόψουμε το πρώτο εισιτήριο», λέει ο CEO της INTRAKAT

Μαρία Λιλιοπούλου

Τον Νοέμβριο του 2024 θα κόβουμε εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης, εκτίμησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRAKAT, Αλέξανδρος Εξάρχου στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους δίνοντας παράλληλα το στίγμα των προτεραιοτήτων του Ομίλου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση με το κατασκευαστικό τμήμα να έχει ήδη αποπερατωθεί, σημειώνοντας ότι την περίοδο αυτή βρίσκεται στο στάδιο εγκατάστασης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό, θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με όλα τα συστήματα σε λειτουργία.

Η σημασία που δίνει ο Όμιλος στην ολοκλήρωση του μετρό της Θεσσαλονίκης είχε υπογραμμιστεί ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου όταν ο ισχυρός άνδρας της INTRAKAT είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη σε συνέχεια της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat προτεραιοποιώντας με τον τρόπο αυτό την επιτάχυνση του συγκεκριμένου έργου.

Και στη Ρουμανία το ενδιαφέρον του Ομίλου

Το ενδιαφέρον του Ομίλου κινείται εκτός της Ελλάδας και στη Ρουμανία όπου επιδιώκει να αυξήσει το ανεκτέλεστο έργων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου έως τώρα μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, έχουν πληρωθεί 85 εκατομμύρια ευρώ σε υποχρεώσεις της εταιρίας, εκ των οποίων σημαντικό τμήμα θεωρείται ανακτήσιμο.

Ο κ. Εξαρχου απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το προσεχές εξάμηνο, αλλά αναφέρθηκε σε δύο νέες επιχειρηματικές κινήσεις, για τις οποίες ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναφορικά με τα φλέγοντα ζητήματα του εργατικού δυναμικού στον κατασκευαστικό κλάδο, είπε ότι λύση δεν είναι οι διακρατικές συμφωνίες, αλλά η εξεύρεση ικανού εγχώριου προσωπικού.

Θεσσαλονίκημετρό Θεσσαλονίκηειδήσεις τώρα