Οικονομία|23.12.2023 06:35

Μουδιασμένη η αγορά λίγο πριν τα Χριστούγεννα: «Φρενάρει» τις αγορές η ακρίβεια και το άδειο πορτοφόλι

Newsroom

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η αγορά παραμένει μουδιασμένη. Ο υψηλός πληθωρισμός, η ακρίβεια και το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα «ψαλιδίζουν» τις χριστουγεννιάτικες αγορές των καταναλωτών που είναι μία κρίσιμη περίοδος για το εμπόριο.

«Φρενάρει» τις αγορές η ακρίβεια και το άδειο πορτοφόλι

Οι επιχειρηματίες ευελπιστούν σε μία καλύτερη αγοραστική κίνηση, ειδικά τις παραμονές των εορτών ενώ το δώρο Χριστουγέννων φαίνεται πως δεν «ζέστανε» τα ταμεία των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος το 43% των καταναλωτών εκτιμά ότι οι δαπάνες για αγορές προϊόντων το πρώτο εξάμηνο 2024 θα είναι μειωμένες, ενώ μόλις το 20% ότι θα είναι αυξημένες.

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των ευάλωτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ισχύ είναι το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ενώ θα είναι κλειστά τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

πληθωρισμόςακρίβειαΧριστούγενναειδήσεις τώρα