Οικονομία|29.03.2019 16:38

«Όχι» από ΣΕΒΕ στην επιχειρηματική αποστολή Τσίπρα στα Σκόπια

Τίμος Φακαλής

Την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα και στην επιχειρηματική αποστολή που θα τον συνοδεύει στα Σκόπια στις 2 Απριλίου γύρισε μετά το ΒΕΘ και το ΕΕΘ και ο ΣΕΒΕ. Με συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας -ΣΕΒΕ αποφάσισε να μη συμμετάσχει. 

«Με τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχουμε στο συγκεκριμένο ταξίδι. Η αγορά των Σκοπίων είναι πολύ μικρή, εμάς μας ενδιαφέρουν τα προϊόντα των μακεδονικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία στις διεθνείς εκθέσεις, στη Νέα Υόρκη, την Κολωνία και το Παρίσι, όπου θα  δώσουμε τη μάχη της παρουσίας των μακεδονικών επιχειρήσεων και προϊόντων στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Τίποτα δεν μας εμποδίζει να έχουμε παρουσία στο γειτονικό κράτος, είμαστε και ήμασταν εκεί, δεν έχει κανένα νόημα να πάμε τώρα» δήλωσε  ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, λίγο πριν τη σύσκεψη που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι η χρήση των μακεδονικών εμπορικών σημάτων, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σ΄αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 60 επιχειρήσεις και εκπρόσωποι φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

μακεδονικά προϊόνταΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓιώργος Κωνσταντόπουλος