Οικονομία|04.04.2019 11:02

Ευχή ή κατάρα το Airbnb; Facebook event από το ethnos.gr

Newsroom

Το Facebook event με θέμα την ανάπτυξη του Airbnb στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου, στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 16:00 το απόγευμα.

Θεωρείται αυτήν την στιγμή το κυρίαρχο ζήτημα στο πεδίο του τουρισμού, της οικιστικής ανάπτυξης και της ελληνικής οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η ώθηση που έδωσαν στη στεγαστική κρίση οι κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης είχε ως παράλληλη αρνητική επίπτωση την αδυναμία εύρεσης ενοικίασης κατοικίας για πολλούς Έλληνες, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο κλάδος των ξενοδόχων αισθάνεται «πολιορκούμενος» από τα διαμερίσματα Airbnb.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, το οικονομικό στοίχημα για την Ελλάδα βρίσκεται στον τουρισμό και η χώρα μας αναζητά μία πειστική και καθολική απάντηση στο δίλημμα.  

Η συζήτηση θα είναι αποκλειστικά διαδικτυακή και θα ξεκινήσει στο σχετικό event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, στις 12:00 με συνέντευξή της υφυπουργoύ Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Σε αυτήν αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης για το Airbnb και το νέο πλαίσιο για τη λειτουργία του.

Στη συνέχεια της συζήτησης (12.30 - 13.45) με 15λεπτα διαλείμματα θα δημοσιεύεται το υλικό που έχει βιντεοσκοπηθεί και στα οποία μιλούν για το θέμα:

Γρηγόρης Τάσιος Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ, Πρόεδρος ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων)

Θέμης Μπάκας, Πρόεδρος της εταιρείας E- Real Estates 

Γιώργος Χριστόπουλος Δικηγόρος, εκπρόσωπος ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων)

Νίκος Σιαμάκης Δικηγόρος

Ανδρέας Χίου, Πρόεδρος ΠΑΣΥΔΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων)

 Άγγελος Γιαννούλας Ξενοδόχος στο κέντρο της Αθήνας

Γρηγόρης Ανδριάνης Πολιτικός Μηχανικός, Διαχειριστής του Athens Squared Apartments  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού από όσους την παρακολουθούν. Τα σχόλια θα ελέγχονται από τη συντακτική ομάδα του ethnos.gr. 

Στον διαδικτυακό διάλογο θα πάρει μέρος και ο αρχισυντάκτης του ethnos.gr, Αναστάσιος Οικονόμου, καθώς επίσης και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Έθνος, Δημήτρης Δελεβέγκος και Γιώργος Μανέττας. 

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση

Facebook eventAirbnb