Οικονομία|08.01.2024 23:29

Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Newsroom

Τουλάχιστον 4 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στις νέες επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων με δεκάδες πυραύλους σήμερα τα ξημερώματα στην Ουκρανία, από τις οποίες επλήγησαν κατοικημένες περιοχές και εμπορικοί χώροι, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, τη στιγμή που η Μόσχα δηλώνει ότι θέλει να εντείνει τις επιθέσεις της κατά της γειτονικής της χώρας.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, όπου επλήγη επίσης σημαντική υποδομή.

Στο Κρίβι Ριχ, γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, μια 62χρονη έχασε τη ζωή της ενώ ένα εμπορικό κέντρο, πολλές ιδιωτικές κατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών υπέστησαν ζημιές από εννέα ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν την πόλη αυτή, δήλωσε ο δήμαρχός της Ολεξάντρ Βίλκουλ.

"Ο εχθρός έριξε δεκάδες πυραύλους σε πόλεις και χωριά" ανέφερε παράλληλα σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Κουλέμπα, καταδικάζοντας μια "μαζική" πυραυλική επίθεση στο Κρίβι Ριχ και στην περιφέρεια στην οποία βρίσκεται, την Ντνιπροπετρόφσκ, στο ανατολικοκεντρικό τμήμα της Ουκρανίας.

"Ο παράφρων εχθρός έπληξε για άλλη μια φορά αμάχους", σημείωσε επίσης σε ανάρτησή του ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής Σέρχιι Λίσακ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. "Κατηύθυνε πυραύλους σε κόσμο".

ειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανίαπόλεμος