Οικονομία|31.03.2019 14:25

ΕΒΖ: Με αμερικανικά κεφάλαια ξεκινά η παραγωγή ζάχαρης

Newsroom

Mε αμερικανικά κεφάλαια που θα διαχειριστεί το fund Innovation Brain του Λούκας Φέκερ θα χρηματοδοτηθεί η φετινή τευτλοπαραγωγική περίοδος η οποία ξεκινά άμεσα όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα. «Είναι σημαντική ημέρα, έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα με την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου με την ευθύνη των υποψηφίων επενδυτών, που αναλαμβάνουν το ρίσκο. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει ήδη θετικό σήμα και η τελική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί σύντομα» δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας μετά το τέλος της συνάντησης. 

Από την πλευρά του ο Λουκάς Φέκερ έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα και είπε ότι ξεκινάει η παραγωγή σε Ορεστιάδα και Πλατύ.
«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Πιτσιόρλα γιατί πίστεψε στον αγώνα μας για συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας. Σκοπός ήταν να μην σβήσει κανένα φουγάρο στην Ελλάδα. Ευελπιστούμε σε μία νέα καλή χρονιά και απευθύνω κάλεσμα στους αγρότες να στηρίξουν την προσπάθειά μας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας στο εργοστάσιο Πλατέως, Αθανάσιος Πίππας

Ο κ. Πίππας αφού καλωσόρισε τον νέο υποψήφιο επενδυτή, εξέφρασε την ελπίδα του για μια νέα αρχή στην εταιρεία, καλώντας τους παραγωγούς να στηρίξουν την προσπάθεια. Εκτίμησε τέλος ότι η φετινή παραγωγή μπορεί να διπλασιαστεί σε σχέση με το 2018 που ανήλθε σε 13.000 στρέμματα. 

Ελληνική Βιομηχανία ΖάχαρηςΣτέργιος ΠιτσιόρλαςΕΒΖ