Economist: Πρωτιά της Ελλάδας στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
NewsroomΤη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Economist, ανεβαίνοντας στην 34η θέση από την 62η θέση που βρισκόταν κατά την περίοδο 2014-18.
Ο Economist αποδίδει την βελτίωση αυτή «στον αντίκτυπο των πολιτικών της φιλικής προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκεται στη δεύτερη θητεία της και έχει ήδη προχωρήσει μεταρρυθμίσεις, μειώσει τους φόρους και ενισχύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».
Οι 10 χώρες με το πιο φιλικό περιβάλλον για επιχειρήσεις
Στην κορυφή της κατάταξής βρίσκεται η Σιγκαπούρη και ακολουθούν η Δανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ελβετία, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, το Χονκ Κονγκ και η Φινλανδία.
Ο Economist σημειώνει ότι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος συνδέεται μακροπρόθεσμα με την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.
- Η «εισβολή» διαρρηκτών, η «τρύπα» στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΥΠΑ και τα αμείλικτα ερωτήματα
- Πώς έγινε η τραγωδία με το καταμαράν στην Κερύνεια - Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
- «Ο όγκος αποδείχθηκε τεράτωμα»: Η ιστορία της 12χρονης που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και της έσωσαν τη ζωή
- Ο «ήρωας» του Νεπάλ: Πώς δάσκαλος κατάφερε να σώσει 1.643 παιδιά από τις φονικές πλημμύρες