Οικονομία|07.11.2018 16:18

Under Armour: Τέλος στα εταιρικά έξοδα για στριπτιζάδικα!

Newsroom

Ολα τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνήθης πρακτική για τα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Κέβιν Πλανκ, έπειτα από κάποιο μίτινγκ ή κάποια εκδήλωση της εταιρείας να επισκέπτονται με αθλητές ή συναδέλφους στριπτιζάδικα και να χρεώνουν για τις επισκέψεις αυτές την εταιρεία.

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ελήφθησαν έπειτα από καταγγελίες για παρενοχλήσεις εργαζομένων γυναικών από άνδρες προϊσταμένους οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι σε ετήσια εκδήλωση της εταιρείας προσκλήθηκαν συγκεκριμένες εργαζόμενες οι οποίες κρίθηκε ότι θα... άρεσαν στους άνδρες προσκεκλημένους.

Οι καταγγελίες αυτές επανέφεραν στην επικαιρότητα την απομάκρυνση του αδελφού του προέδρου της εταιρείας Σκοτ Πλανκ, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έφυγε το 2012 σε μια προσπάθεια να καλυφθεί υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην οποία εμφανιζόταν να εμπλέκεται. Τότε η απομάκρυνσή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Under Armour είχε δικαιολογηθεί ως απόφαση που έλαβε ο ίδιος για να εστιάσει περισσότερο στο real estate και στη φιλανθρωπία.

Σημειώνεται ότι η Under Armour, την οποία ίδρυσε ο Κέβιν Πλανκ το 1996, έχει ετήσιο τζίρο 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τη διαφημίζουν γνωστοί αθλητές, όπως είναι ο σταρ του NBA Στεφ Κάρι, ο παίκτης του γκολφ Τζόρνταν Σπίεθ και η σκιέρ Λίντσι Βον. Σε αυτήν εργάζονται περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι.

MeTooUnder Armour