Τσιάρας: Μέσα στο επόμενο διάστημα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τον Daniel
NewsroomΕντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον «Daniel», όπως τόνισε σε δηλώσεις του o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας κατά την επίσκεψή του στον ασφαλιστικό οργανισμό.
Επίσης, σύντομα θα γίνει η καταβολή των υπολοίπων για το 2023 όπως είπε ο κ. Τσιάρας, δηλώνοντας παράλληλα ότι «ο ΕΛΓΑ είναι εδώ ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται».
«Ενισχύεται ο ΕΛΓΑ»
Όπως σημείωσε σύντομα θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο ο νέος νόμος πλαίσιο που αφορά στη λειτουργία του οργανισμού.
Επίσης, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται όπως είπε ο υπουργός με 110 συμβασιούχους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενισχυθεί το έργο του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι λόγος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα τόσο για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού όσο και ως προς τις υποχρεώσεις του.
«Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του ΕΛΓΑ», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στην εξόφληση των αποζημιώσεων από τον «Daniel» όσο και των υποχρεώσεων από το 2023.
Τέλος, μιλώντας για το νέο κανονισμό, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες των παραγωγών «λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν».
- Ποια μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση και τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις
- Έρχονται απεργίες διαρκείας στα ταξί - Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό
- Η «απειλητική» δήλωση του Ταλ Ντίλιαν που δυσκολεύει την κυβέρνηση, η επίθεση των Ουκρανών σε ελληνικό πλοίο και το κόμμα Τσίπρα που έχει ήδη προβλήματα
- Ο Τραμπ προβλέπει «πολύ κακό μέλλον» για το ΝΑΤΟ αν τα μέλη δεν βοηθήσουν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ