Χατζηδάκης: Ειδική σήμανση για τη χρήση POS - Ξεκινά από τα ταξί
NewsroomΑπό τα ταξί θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ειδικής σήμανσης, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ότι ο επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δέχεται πληρωμή με κάρτα, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ότι «με υπουργική απόφαση, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει με τα ταξί, τα οποία θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση, στα ελληνικά και αγγλικά, ότι είναι υποχρεωμένα να δέχονται πληρωμή με κάρτα εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης. Ξεκινάμε από κλάδους που αφορούν στους πολλούς και τα ταξί αφορούν και στο τουριστικό μας προϊόν».
Σημειώνεται ότι η παράλειψη εφαρμογής του μέτρου από τους υπόχρεους επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ ή τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
- Πλοίο ελληνικών συμφερόντων εντοπίστηκε στον Ατλαντικό με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» πίσω από το φορτίο - Συλλήψεις στην Ελλάδα
- Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά το «όχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση - Ο χάρτης των μπλόκων
- Αποκάλυψη - βόμβα από τον Κωνσταντάρα: Έρχεται καταγγελία εις βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση
- Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Γιορτινές γεμίσεις για γαλοπούλα και κότα