Οικονομία|19.04.2019 10:41

Γιάννης Μουζενίδης: «Μονόδρομος η επιτυχία της Ellinair»

Ντέπη Χιωτοπούλου

Τη συμφωνία συνεργασίας της Ellinair με την Aeroflot, τη μεγαλύτερη αεροπορική της Ρωσίας, ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, τα στελέχη του Ομίλου Μουζενίδη, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω ότι τα επόμενα 5 χρόνια, θα διπλασιάσουμε τους επιβάτες μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ellinair Γιάννης Μουζενίδης, προσθέτοντας ότι η αεροπορική εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν πέντε χρόνια – η πρώτη πτήση ήταν το Φεβρουάριο του 2014 με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο- μόνο πρόβλημα έφερε στον Όμιλο, ωστόσο έμαθε να ελίσσεται και να ανοίγει νέους προορισμούς.

«Η Ellinair αποτελεί μονόδρομο για επιτυχία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ellinair, Γιάννης Μουζενίδης.

Αύξηση μεγεθών

Το 1 εκατομμύριο ξεπέρασαν οι επιβάτες που ταξίδεψαν με τα αεροσκάφη της Ellinair, την χρονιά που μας πέρασε, πραγματοποιώντας 8.342 πτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017. Συγκεκριμένα, ταξίδεψαν 1.027.548 επιβάτες έναντι 792.096 το 2017.

Για το 2018, ο κύκλος εργασιών της Ellinair έκλεισε με πάνω από 130 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Θάνος Πασχάλης, ενώ για το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική της πορεία, «προς όφελος των εργαζομένων, των επιβατών και της ελληνικής οικονομίας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πασχάλης.

Σημαντικό δε κομμάτι του δυναμικού της εταιρίας απορροφάει το αεροδρόμιο των Αθηνών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το 2018 ταξίδεψαν από/προς το ΔΑΑ με την Ellinair 300.254 επιβάτες ενώ για το 2019 αναμένονται 358.019, αύξηση  κατά 19%.

Η συμφωνία με την Aeroflot

Σ’ ότι αφορά τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ellinair και Aeroflot, προβλέπονται Interline Agreement, όπου οι δυο εταιρίες θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους εισιτήρια για τις πτήσεις τους, Special Prorate Agreement (SPA) με βάση την οποία η Aeroflot θα μεταφέρει τους επιβάτες της εντός Ελλάδας με πτήσεις της Ellinair στα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονο, Χανιά, Ρόδο, Ηράκλειο.

«Η συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot είναι μόνο η αρχή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair Θάνος Πασχάλης.

Να σημειώσουμε ότι η Aeroflot είναι μέλος της αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam, διαθέτει στόλο με περισσότερα από 300 αεροσκάφη και κύρια έδρα της είναι ο διεθνής αερολιμένας της Μόσχας Σερεμέτιεβο.   

Νέα δρομολόγια

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρίας, ανακοινώθηκαν νέα δρομολόγια, περισσότερες συχνότητες καθώς και η νέα πολιτική για τους ναύλους, δίνοντας τη δυνατότητα στον επιβάτη επιλογής εισιτηρίου να ταξιδέψει με ή χωρίς αποσκευή.

Από Αθήνα θα πετάει για Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα (νέο δρομολόγιο), Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και για Μόσχα και Κρασνοντάρ της Ρωσίας.

Από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο (δρομολόγιο όλο το χρόνο), Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη καθώς και για πόλεις της Ρωσίας, για Κίεβο, Γεωργία και Στουτγάρδη Γερμανίας.

Νέο δρομολόγιο θα προστεθεί από τον Αραξο για Μόσχα.

EllinairAeroflotΓιάννης Μουζενίδης