Οικονομία
|
12.12.2024 17:28
Λαγκάρντ μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ: Υπήρξαν προτάσεις για μεγαλύτερο «ψαλίδι»
NewsroomΌλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ συμφώνησαν για τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, για τέταρτη φορά φέτος, αν και υπήρχε και πρόταση για μεγαλύτερη μείωση, κατά 50 μ.β., δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ απέφυγε να δεσμευτεί για την περαιτέρω πορεία μείωσής των επιτοκίων, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε κάθε συνεδρίαση με βάση τα νεότερα διαθέσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις προοπτικές του δομικού πληθωρισμού και τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
Διαβάστε ακόμη
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων