Οικονομία|23.04.2019 20:22

Χάνει και την αντιπροσώπευση της Samsonite η Folli Follie

Πένυ Κούτρα

Συνεχίζεται η διαρροή φιρµών και αντιπροσωπειών από το χαρτοφυλάκιο της Folli Follie, δηµιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στην προσπάθεια της εταιρείας να διατηρήσει την εµπορική της δραστηριότητα και να επιβιώσει.

Σύµφωνα µε διασταυρωµένες πληροφορίες, η Folli Follie χάνει την αντιπροσώπευση της φίρµας Samsonite (βαλίτσες, τσάντες ταξιδιού και γραφείου), η οποία περιέρχεται στο χαρτοφυλάκιο της µεικτής εταιρείας RVU Distribution, που έχουν συστήσει ο επιχειρηµατίας Αλέξανδρος Στράτος και το γκρουπ µετόχων της Αττικά Πολυκαταστήµατα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η φίρµα στην Ελλάδα πραγµατοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 7 εκατ. ευρώ. Υπενθυµίζεται ότι στη δικαιοδοσία τής εν λόγω εταιρείας έχει περάσει ήδη η φίρµα Scotch & Soda.

Οι δύο συνεταίροι γνωρίζονται από παλιά, µια και ο κ. Στράτος υπήρξε ο βασικός πυλώνας του τοµέα ένδυσης της Notos Com, όπου συνυπήρχε και ο Κωνσταντίνος Λαµπρόπουλος µέσω των οµώνυµων πολυκαταστηµάτων, πριν αποχωρήσει και δηµιουργήσει την Αττικά Πολυκαταστήµατα. Στη δικαιοδοσία της Αττικά Πολυκαταστήµατα, δε, έχει περάσει και κατάστηµα που µίσθωνε η FFG στο τουριστικό συγκρότηµα Costa Navarino (υπό την επωνυµία Collective). Υπό τη νέα διαχείριση αναµένεται να διατηρήσει τον πολυθεµατικό χαρακτήρα του, φιλοξενώντας φίρµες που διαχειρίζεται ή µε τις οποίες συνεργάζεται η Αττικά Πολυκαταστήµατα.

Υπενθυµίζεται ότι ήδη από το χαρτοφυλάκιο της FF έχουν αποχωρήσει η αυστραλιανή φίρµα υποδηµάτων UGG, η οποία πέρασε στον όµιλο Φάις (Καλογήρου, Puma, UnderArmour κ.λπ.), καθώς και οι φίρµες Ermenegildo Zegna, Guess Jeans αλλά και η γαλλική φίρµα µαγιό Vilebrequin, οι οποίες αναζητούν συνεργάτες ή άλλο µοντέλο διανοµής.

Σταδιακή αποδέσµευση

Παράλληλα τρέχει η σταδιακή αποδέσµευση της Nike και της Converse από τον όµιλο FFG. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ήδη η Converse έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο ελληνικής εταιρείας, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και τη φίρµα υποδηµάτων Toms. Σηµειώνεται ότι η Converse ανήκει στο γκρουπ της αµερικανικής Nike.

Τον ∆εκέµβριο του 2018 η Folli Follie είχε επιβεβαιώσει ότι σταδιακά από τον Μάιο του 2019 µέχρι τον χειµώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία χρονικά σύµβαση του Οµίλου µε τη NIKE, τα σχετικά συµβόλαια εισαγωγής και διανοµής των επώνυµων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας NΙΚΕ και των θυγατρικών της δεν θα ανανεώνονταν.

Folli Follie