Καμπανάκι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου: Η επιβολή δασμών θα επιφέρει διψήφιες απώλειες του παγκόσμιου ΑΕΠ
NewsroomΗ επιβολή αλλεπάλληλων τελωνειακών δασμών θα ήταν «καταστροφική», προειδοποίησε σήμερα από το Νταβός η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ζητώντας απ’ όλον τον κόσμο να «κρατήσει την ψυχραιμία του».
«Ακόμη και αν ανακοινωθούν τελωνειακοί δασμοί, σας παρακαλώ, παραμείνετε ψύχραιμοι», είπε η Ενγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τις τελευταίες ημέρες να επιβάλει υψηλούς δασμούς σε προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό, τον Καναδά, την ΕΕ και την Κίνα.
«Όλες οι χώρες θα γίνουν φτωχότερες»
«Αισθάνομαι ότι πολλοί πανικοβάλλονται» με το θέμα αυτό «και πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα», πρόσθεσε η Οκόντζο-Ιουεάλα. «Εάν ανταποδίδαμε, είτε πρόκειται για δασμούς ύψους 25%, έως και 60%, και επιστρέψουμε στη δεκαετία του 1930, θα δούμε διψήφιες απώλειες στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Είναι καταστροφικό», τόνισε. «Όλος ο κόσμος θα το πληρώσει. Όλος ο κόσμος και οι φτωχότερες χώρες ακόμη περισσότερο», κατέληξε.
- Το Ιράν κομμένο στα δύο: Από τα «πάρτι» στα συντρίμμια φυλακών, στα μοιρολόγια για τον Χαμενεΐ
- Τι συμβαίνει με το δημοψήφισμα για ΔΕΘ: «Συνεχίζεται η διαδικασία» λέει ο δήμος - «Παρανομεί» απαντά οργανωτική επιτροπή
- Τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για αποτυχημένο σχεδιασμό
- ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο