ΕΝΦΙΑ 2025: Πότε η πληρωμή της πρώτης δόσης
NewsroomΣε 12 από 11 που ήταν πέρυσι αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων του ΕΝΦΙΑ 2025 κι ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των εκκαθαριστικών, ενώ πλησιάζει η πληρωμή της πρώτης δόσης, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου.
Η τελευταία δόση φέτος αναμένεται να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2026. Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τον φόρο εισοδήματος, δεν προβλέπεται έκπτωση για εφάπαξ καταβολή.
Μια ακόμη αλλαγή είναι και η αύξηση σε 20% από 10% πέρυσι της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους αξίας έως 500.000 ευρώ για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα για ολόκληρο το 2024, ενώ για ασφάλιση ακινήτων μεγαλύτερης αξίας ισχύει η εκπτωση 10%.
Παράλληλα, για μικρότερες περιόδους ασφάλισης του ακινήτου ισχύει αναλογική έκπτωση.
- Για 9μηνη κάλυψη: Έκπτωση 7,5%
- Για 3μηνη: Έκπτωση 2,5%
Μειωμένο ή μηδενικό ΕΝΦΙΑ καταβάλουν οι φορολογούμενοι ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Συνολικά στα Δημόσια ταμεία, εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν φέτος απο τον ΕΝΦΙΑ 2,43 δισ. ευρώ.
- «Το κλιμακοστάσιο έγινε καμινάδα»: Πώς σώθηκε η Αφροδίτη Νέστορα - Αποκαλυπτική μαρτυρία ενοίκου για τη δολοφονική επίθεση
- Οι… μετανάστες της κάλπης: Ποιοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τα κόμματα τους και πού «μετακομίζουν»
- Ντόναλντ Τραμπ: ο θάνατος είναι η ζωή του… - Η πολιτεία της Φλόριντα «θυσιάζει» ψυχές στον βωμό του προέδρου των ΗΠΑ
- Μουντιάλ 2026: Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16 και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό