Καταγγελίες για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Αττική - Εντολή για ελέγχους έδωσε ο Θεοδωρικάκος
NewsroomΈκτακτους ελέγχους σε εταιρείες και πρατήρια πώλησης καυσίμων – πετρελαιοειδών, για το ενδεχόμενο παραβίασης του πλαφόν στο όριο κέρδους, πραγματοποιεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) καθώς υπήρξαν καταγγελίες για αισχροκέδρια με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις
Σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών, που έφτασαν στο υπουργείο Ανάπτυξης για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Αττική -προφανώς με αφορμή την νέα κρίση στη Μέση Ανατολή- ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή ενεργοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών για τη διενέργεια έκτακτων και εκτεταμένων ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό περιπτώσεων αθέμιτης κερδοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου ισχύει το πλαφόν στο όριο κέρδους και επισημαίνεται ότι αυξήσεις στις τιμές δεν δικαιολογούνται χωρίς να έχει προηγηθεί προμήθεια από τον έμπορο σε αυξημένη τιμή.
Η αντιπαράθεση Ισραήλ - Ιράν προφανώς και οδήγησε σε αυξημένες τιμές συναλλαγών του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, αυτό όμως δεν δικαιολογεί το να αυξηθούν οι τιμές σε καύσιμα των οποίο η προμήθεια έχει γίνει με προγενέστερο τιμολόγιο.
Η προστασία των καταναλωτών και η τήρηση της νομιμότητας αποτελούν έμπρακτες προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης.
- Αγωνία στην Κυψέλη για τον μετροπόντικα: Κυβερνητικό αλαλούμ με αντιφάσεις για τη στατικότητα - Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι
- Σπιράλ ανατιμήσεων και δύσκολος χειμώνας: Πώς απαντά το Μαξίμου - Το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων
- Τα γαλάζια αλληλοκαρφώματα που δεν μαζεύονται, το τραπέζι για τα διυλιστήρια και η 5η Οκτώβρη ως τεστ
- Στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα από τον ψηφιακό έλεγχο σε ιατρεία, spa και Κέντρα Αισθητικής για παράνομες υπηρεσίες