Οικονομία|06.05.2019 16:48

EBZ: Σταμάτησε η διάθεση ζάχαρης από το εργοστάσιο της Ορεστιάδας

Newsroom

Τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται να καθορίσουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κατά τη διάρκεια συνάντησής του την προσεχή Τετάρτη (8.5) καθώς παραμένουν απλήρωτοι επτά μήνες. 

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσανατολίζονται σε επίσχεση εργασίας, αναμένεται το πρωί της Τετάρτης να εξετάσουν όλες τις δυνατές παραμέτρους αναφορικά με τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης και της αβεβαιότητας που επικρατεί οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ σταμάτησαν σήμερα τη διαδικασία διάθεσης ζάχαρης που υπήρχε στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, από την παραγωγή του 2017.

Πρόκειται για 8.000 τόνους ζάχαρης που είχε δεσμευτεί πριν από δύο χρόνια, από το βασικό πιστωτή της ζαχαρουργίας, την τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις η διοίκηση της βιομηχανίας προέβη σε συμφωνία με την τράπεζα για να μπορέσει να προχωρήσει στην πώληση της. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ημέρες ωστόσο από σήμερα το πρωί και μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τι μέλλει γενέσθαι έχει σταματήσει η διάθεση της συγκεκριμένης ποσότητας.   

Στο μεταξύ την Πρωτομαγιά ο Lukas Fecker της Innovation Brain που έχει συμπράξει με ομάδα αγροτών που έχουν ιδρύσει την «Hellenic Farmers Company IKΕ», συναντήθηκε με καλλιεργητές στην Ορεστιάδα

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρηςεργοστάσιο Ορεστιάδας