Οικονομία|07.05.2019 13:34

Creta Farm: Σε τροχιά ανάπτυξης με αλλαγή προσώπων

Newsroom

Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας και την επιστροφής της σε δρόμο ανάπτυξης έλαβε η Creta Farms, εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή της παραγωγής χοιρινού κρέατος και είναι ηγέτης στο κλάδο των αλλαντικών με μερίδιο αγοράς άνω του 26%. 

Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία διατηρεί τη δυναμική της, καθώς καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων κατά 9% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, φθάνοντας κοντά στα €120 εκ. παρά το γεγονός ότι η αγορά των αλλαντικών κινήθηκε με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε αξία πωλήσεων, σημειώνοντας πτώση κατά 2% σε σχέση με το 2017.

Το λειτουργικό EBITDA έφτασε στα €13,6 εκ., ήτοι 11,5% επί των πωλήσεων, ενώ η Creta Farms τήρησε στο ακέραιο όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σημείο-σταθμός ήταν οι επιχειρηματικές αποφάσεις που λήφθησαν σχετικά με τη διακυβέρνηση της Εταιρείας και του Ομίλου. Στην πρόσφατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση ανασυγκροτήθηκαν τα βασικά όργανα διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Επιτροπή Ελέγχου) με στόχο την εναρμόνιση με τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή για την εταιρεία το Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 06/05/2019 αποφάσισε να ορίσει ως Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Δομαζάκι Εμμανουήλ και ανεξάρτητο Αντιπρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου τον Παπαδάκη Πέτρο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στόχος είναι σε πρώτη φάση η αποκατάσταση της ομαλής διαπραγμάτευσης της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και η άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων.

Creta Farm