Με πιστοποιητικό φερεγγυότητας οι ενοικιάσεις ακινήτων – Τι μελετά η κυβέρνηση
NewsroomΒεβαίωση φερεγγυότητας θα μπορούν να προσκομίζουν από το 2026 οι επίδοξοι ενοικιαστές, για να αποδείξουν σε ιδιοκτήτες ακινήτων ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο, τράπεζες ή ΔΕΚΟ.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω του Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά τους πρώτους μήνες του 2026.
Τι μέτρο αυτό σύμφωνα με την κυβέρνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των υποψήφιων ενοικιαστών και στη μείωση των επιφυλάξεων από την πλευρά των εκμισθωτών. Σημειώνεται πως αρκετοί ιδιοκτήτες διστάζουν να ενοικιάσουν ακίνητα λόγω της αδυναμίας να ελέγξουν τη φερεγγυότητα ενοικιαστών.
Πού θα χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα μπορεί να αποκτά το πιστοποιητικό αυτό και να το χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε ιδιωτική συναλλαγή. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2026.
- Στα μπλόκα των αγροτών οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν
- Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και τα 20 κρίσιμα δευτερόλεπτα
- Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών
- Κολοσσιαία μαύρη τρύπα θα καταγραφεί για πρώτη φορά - Το επαναστατικό πρότζεκτ αστρονόμων