Ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων
NewsroomΟι εμπορικές διαπραγματεύσεις-συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ξανάρχισαν την Παρασκευή, υπό τη σκιά των ενισχυμένων δασμών που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε σειρά κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων.
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιτζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν υποδέχτηκαν την κινεζικής αντιπροσωπεία στην οποία μετέχει ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε, γύρω στις 9.30, τοπική ώρα.
Οι αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές εμφανίστηκαν χαλαροί, μολονότι τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα οι πρόσθετοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λιου Χε, χαμογελαστός, χαιρέτισε μάλιστα τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου διεξάγεται η συνάντηση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα άφησε να εννοηθεί ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές δεν πρόκειται να επιτευχθεί μια συμφωνία εντός της εβδομάδας.
"Δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε", έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. "Οι δασμοί θα φέρουν πολύ περισσότερο πλούτο στη χώρα μας απ' ότι μια εξαιρετική συμφωνία παραδοσιακού τύπου", εξήγησε.
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής