Ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων
NewsroomΟι εμπορικές διαπραγματεύσεις-συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ξανάρχισαν την Παρασκευή, υπό τη σκιά των ενισχυμένων δασμών που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε σειρά κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων.
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιτζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν υποδέχτηκαν την κινεζικής αντιπροσωπεία στην οποία μετέχει ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε, γύρω στις 9.30, τοπική ώρα.
Οι αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές εμφανίστηκαν χαλαροί, μολονότι τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα οι πρόσθετοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λιου Χε, χαμογελαστός, χαιρέτισε μάλιστα τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου διεξάγεται η συνάντηση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα άφησε να εννοηθεί ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές δεν πρόκειται να επιτευχθεί μια συμφωνία εντός της εβδομάδας.
"Δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε", έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. "Οι δασμοί θα φέρουν πολύ περισσότερο πλούτο στη χώρα μας απ' ότι μια εξαιρετική συμφωνία παραδοσιακού τύπου", εξήγησε.
- Αγρότες: «Δεν τρώμε τον σανό της κυβέρνησης, δεν το κουνάμε από τα μπλόκα» - «Πολιορκία» σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Βόλος: Ο Μπέος έβαλε ζωντανό πόνι μέσα στη φάτνη - Η οργή φιλόζωων και η προκλητική απάντηση του δημάρχου Βόλου