H Ελλάδα ζητεί από τις Βρυξέλλες στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Μαρία ΨαράΤη στήριξη της Κομισιόν στη στήριξη των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών ζήτησε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. Πρόκειται για τη συνέχεια της επιστολής που απεστάλη την περασμένη εβδομάδα από την Αθήνα και αφορά στα προβλήματα που υπήρχαν πέρυσι με την ελαιοπαραγωγή, τόσο σε επίπεδο ποσότητας, όσο και ποιότητας.
Το θέμα έθιξαν και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία. «Φέτος το ελληνικό λάδι δεν εξασφάλισε καλή τιμή, εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες και οι δακοπροσβολή. Ζητήσαμε την άμεση στήριξη της ΕΕ, με οποιονδήποτε τρόπο, του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών. Αντίστοιχες πιέσεις δέχονται και άλλες χώρες. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε», τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κατά τα άλλα, στο Συμβούλιο των υπουργών που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, το βασικό θέμα που τέθηκε ήταν η χρηματοδότηση της αγροτικής παραγωγής.
«Θέλουμε λιγότερο γραφειοκρατικό μοντέλο, να μην υπάρχουν στενά πλαίσια, ώστε να μην οδηγούμαστε τελικά σε πρόστιμα, τιμωρητικά αποτελέσματα και αναστολές. Είναι ένας φόβος μας. Δεν έχει κανένας τέτοια πρόταση, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το ότι δε θα οδηγηθούμε εκεί», εξήγησε ο υπουργός.
- Η μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, η προσεκτική στάση του Μαξίμου για τον Καραμανλή και οι «χτυπητές» παρουσίες προς τιμήν του Βενιζέλου
- Ryanair: Σιγή ασυρμάτου από την κυβέρνηση παρά τις... αναταράξεις στη Θεσσαλονίκη - Το τεστ αντοχής και η αβεβαιότητα
- Δολοφονία στην Κρήτη: Η μοιραία ενέδρα στον 21χρονο Νικήτα και ο εφιάλτης της βεντέτας
- Τι θα συζητηθεί σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: Το κρίσιμο timing της συνεδρίασης, τα… παράπονα και τα μηνύματα