Οικονομία|11.11.2018 17:46

Βόρεια Ελλάδα: Έξοδο από την κρίση το 2025 βλέπουν 7 στους 10 επιχειρηματίες

Newsroom

Ειδικότερα, επτά στους 10 επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την κρίση θα γίνει το 2025, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η απαισιοδοξία σχετικά με το μέλλον της βιομηχανίας και των σχέσεων με το κράτος.

Ένας στους δύο επιχειρηματίες (50%) πιστεύει ότι οι προοπτικές για τη βιομηχανία θα είναι χειρότερες (το αντίστοιχο ποσοστό ειδικά για τη μεταποίηση είναι 35%) και έξι στους 10 (59%) ότι θα καταγραφεί επιδείνωση στις σχέσεις κράτους-επιχειρήσεων. Επίσης, το ένα τρίτο των επιχειρηματιών (33%) εκτιμά ότι θα σημειωθεί μείωση ρευστότητας. 

Ωστόσο, οκτώ στους 10 (79%) δηλώνουν πως δεν θα προβούν σε μείωση προσωπικού, πάνω από τους μισούς προβλέπουν αύξηση πωλήσεων και όγκου παραγωγής και τέσσερις στους 10 αύξηση καθαρών κερδών.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 6 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου 2017, συγκεντρώθηκαν οι απόψεις των επιχειρηματιών από 300 εταιρείες μεταποίησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο συνέδριο Thessaloniki Summit του ΣΒΒΕ, στις 15 και 16 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο το οποίο θα γίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και περισσότεροι από 60 ομιλητές. Στο επίκεντρο θα είναι η βιομηχανική ανάπτυξη και οι επιχειρηματικές προοπτικές των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

επιχειρηματίες