Οικονομία|03.03.2026 09:40

ΥΠΟΙΚ: Σχέδιο άμυνας για νέο ενεργειακό σοκ - Στο τραπέζι η επιστροφή του Fuel Pass

Newsroom

Η νέα ένταση στη Μέση Ανατολή έχει θέσει σε διαρκή επιφυλακή το οικονομικό επιτελείο, το οποίο παρακολουθεί με ψυχραιμία αλλά και αυξημένη προσοχή τις διεθνείς εξελίξεις και επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια στήριξης των πολιτών.

Στο τραπέζι βρίσκονται στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, εφόσον οι συνθήκες επιδεινωθούν και οι ανατιμήσεις στην ενέργεια αρχίσουν να πιέζουν αισθητά την καθημερινότητα και τη λειτουργία της αγοράς.

Οι όποιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα εξαρτηθούν από την διάρκεια και την ένταση του πολέμου, λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως ο προγραμματισμός δεν αλλάζει ούτε για τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη αλλά ούτε και για τα νέα μέτρα που επιθυμεί να εξαγγείλει η κυβέρνηση στην ΔΕΘ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο imerisia.gr.

μέτραυπουργείο Οικονομικώνειδήσεις τώραΜέση Ανατολή