Παπασταύρου: Υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού σε ρεύμα και αέριο για τρεις μήνες - Έχουμε έτοιμα μέτρα
NewsroomΓια την κρίση στη Μέση Ανατολή και την ξαφνική αύξηση των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο παρά την επάρκεια μίλησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου.
Υπάρχουν αποθέματα
Όπως τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού για τους επόμενους τρεις μήνες και ότι η χώρα επωφελείται από διαφοροποιημένες πηγές προμήθειας, με αποτέλεσμα η εξάρτηση από τον Κόλπο να παραμένει σχετικά περιορισμένη. «Πάνω από το 50% της ενέργειάς μας προέρχεται από τις ΑΠΕ».
Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι παρατηρείται πίεση στις τιμές. «Κανείς δεν είναι ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις».
Ο ίδιος είπε θα υπάρξει περαιτέρω πίεση αν η Σ. Αραβία μειώσει την παραγωγή.
Έχουμε επεξεργαστεί μέτρα
Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης, ο κ. Παπασταύρου ανέφερε ότι υπάρχει μια δέσμη παλαιότερων μέτρων που έχουν δοκιμαστεί και είναι έτοιμα για εφαρμογή. Ποια από αυτά θα επιλεγούν θα αποφασιστεί ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης, ενώ αν συνεχιστεί η αύξηση των τιμών, θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά.
- Ηχητικά ντοκουμέντα δείχνουν τα κρίσιμα λάθη πριν τη σύγκρουση τρένων στην Ισπανία - Πολλά τα ερωτήματα
- Νότιο Πήλιο και Σκιάθος στο έλεος της κακοκαιρίας: Πλημμύρες, κομμένοι δρόμοι και ειδοποίηση 112
- ΗΠΑ - Ιράν: Προειδοποιήσεις στον Κόλπο για πιθανή νέα επίθεση μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
- «Επιμένεις στα 0 mg»: Τα μοιραία μηνύματα με το ChatGPT που οδήγησαν στον θάνατο 31χρονη