Πώς η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων «παγώνει» τη δημοσίευση των οφειλετών
NewsroomΜια τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αποφύγουν τη δημόσια έκθεση και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους αποκτούν οι μεγαλοοφειλέτες της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η ανάρτηση των κρίσιμων λιστών μετατίθεται για τις 28 Φεβρουαρίου 2027.
Η επταμήνη αυτή καθυστέρηση στον καθιερωμένο μηχανισμό δημοσιοποίησης αποσκοπεί στο να δοθεί επαρκής χρόνος στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στη νέα, έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων για χρέη που βεβαιώθηκαν έως το τέλος του 2023.
Η δυνατότητα υπαγωγής στον σχετικό διακανονισμό παραμένει ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026, ορίζοντας ουσιαστικά την τελική προθεσμία για όσους επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους πριν τα στοιχεία τους βρεθούν στη δημοσιότητα.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- Φωτιά στη Βοιωτία: «Κόλαση επί γης» στο Πόρτο Γερμενό - Οι φλόγες φτάνουν στη θάλασσα - 112 για εκκένωση στη Ψάθα
- «Θα ψάχνετε να βρείτε σπίτι»: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο που απείλησε ελεγκτές με «μπράβους»
- Πύραυλος της SpaceX βρίσκεται καθ' οδόν να συγκρουστεί με τη Σελήνη - Έρχεται έκρηξη τριών τόνων TNT
- Οι ματωμένες γροθιές... και πατούσες του καράτε: Δύο άνδρες και τα σκυλιά τους ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά