Οικονομία|01.06.2019 12:35

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση σε οκτώ περιοχές για δηλώσεις

Μαρία Λιλιοπούλου

Παρατείνεται για ενάµιση µήνα, έως τις 15 Ιουλίου, η προθεσµία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στο Κτηµατολόγιο για τους κατοίκους εσωτερικού σε οκτώ περιοχές, και συγκεκριµένα σε Καστοριά, Φλώρινα, ∆ράµα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Σάµο, Ικαρία και Χίο, σύµφωνα µε χθεσινή ανακοίνωση του φορέα. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηµατογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Επίσης, όσοι διαµένουν στην Αττική µπορούν να επισκέπτονται το Κεντρικό Γραφείο Κτηµατογράφησης, στα Ολυµπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (λεωφόρος Βεΐκου 137) καθηµερινά 8.00 µε 16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00 µε 20.00. Οσοι διαµένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ακίνητα σε Καστοριά, Φλώρινα, ∆ράµα, Ξάνθη, Χαλκιδική µπορούν να εξυπηρετηθούν και στο Γραφείο Κτηµατογράφησης Θεσσαλονίκης (Σαράφη 48Β, Φοίνικας).

Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου η προθεσµία υποβολής αίτησης διόρθωσης και ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηµατολογικών διαγραµµάτων και πινάκων της ανάρτησης στους ∆ήµο Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού, καθώς και στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ των ∆ήµων Εορδαίας και Κοζάνης.

Οι κάτοικοι εξωτερικού

Για τους κατοίκους εξωτερικού και το ∆ηµόσιο, η αντίστοιχη προθεσµία είναι η 25η Ιουνίου, ενώ ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλµατος η προθεσµία υποβολής είναι έως τις 10 Μαρτίου 2020. Μέχρι την ίδια ηµεροµηνία µπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσµες δηλώσεις. Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαµβάνει την υποβολή και την εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηµατολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηµατολογικά στοιχεία, οι αρχικές εγγραφές του Κτηµατολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηµατολογικό Γραφείο στη συγκεκριµένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Κατά τη διαδικασία της ανάρτησης κάθε δικαιούχος θα µπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας του Κτηµατολογίου (www.ktimatologio.gr) στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες µε τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιµοποιεί στις εφαρµογές taxisnet ή αφού δηµιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηµατολογίου και βάλει επιπλέον τα τρία «κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του.

παράτασηκτηματολόγιο