Οικονομία|19.06.2019 15:24

Κομοτηνή-Κλωστήρια Θράκης: Αναστάτωση από την αναστολή εργασιών

Τίμος Φακαλής

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Κομοτηνή μετά την πρόθεση της διοίκησης των Κλωστηρίων Θράκης να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες του εργοστασίου λόγω οικονομικών προβλημάτων.Οι περίπου 100 εργαζόμενοι της μονάδας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές Φεβρουαρίου βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκονται το εργατοϋπαλληλικό κέντρο και η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα και η λειτουργία του εργοστασίου να αποκατασταθεί. Την επόμενη βδομάδα αναμένεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών παρουσία και φορέων της πόλης προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση για να βρεθεί μία βιώσιμη λύση.

«Πρόθεση της εργοδοσίας είναι να μην κλείσει το εργοστάσιο. Η επιχείρηση αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ζητήματα στην προμήθεια πρώτης ύλης. Καλούμε την κυβέρνηση να βοηθήσει την εταιρεία στην εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της που είναι κρίσιμη για την περιοχή και τη διάσωση των θέσεων εργασίας» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγιαλός. Τα κλωστήρια Θράκης ανήκουν στον όμιλο Ακκά.     

ΚομοτηνήΚλωστήρια Θράκης