Οικονομία|15.11.2018 17:50

Αχτσιόγλου: Ο προϋπολογισμός πέρασε από το Euroworking χωρίς περικοπή συντάξεων

Κατερίνα Τζαβάρα

«Στο Euroworking group πέρασε το σχέδιο του προϋπολογισμού που η χώρα μας είχε καταθέσει χωρίς κάποιες ενστάσεις», ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Και «είναι σημαντικό ότι στον προϋπολογισμό αυτό δεν περιλαμβάνεται το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς», τόνισε η υπουργός.

Στην Επιτροπή εξετάζεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου της με τίτλο «μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις», για το οποίο τόνισε ότι είναι ενδεικτικό του οριστικού τέλους της μακράς περιόδου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προαναγγέλλοντας κι άλλα μέτρα σε εφαρμογή των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «τα μέτρα αυτά τα υπολογίζουμε ως δεσμεύσεις, ως έμπρακτη υποστήριξη στους ανθρώπους που επιβαρύνθηκαν δυσβάστακτα στον καιρό των μνημονίων. Δεν τα αντιλαμβανόμαστε ως παροχολογία» και ευχήθηκε το αμέσως επόμενο να είναι η κατάργηση του μέτρου της απομείωσης.

Η υπουργός έκανε επίσης λόγο για ανέξοδη καταστροφολογία από την αντιπολίτευση αντιπαραθέτοντας το παράδειγμα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που σήμερα είναι δημοσιονομικά σταθερό. «Το παραλάβαμε με έλλειμμα 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ και αυτή τη στιγμή ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα», είπε χαρακτηριστικά.

προϋπολογισμόςΈφη Αχτσιόγλουσυντάξεις