Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 1,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα
NewsroomΔυσάρεστα μαντάτα για την οικονομία φέρνει η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς σύμφωνα με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε σήμερα 17 Ιουλίου 2019 ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει για το α’ εξάμηνο του έτους πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ, αντί για 6,4 δισ. ευρώ πέρυσι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,878 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 20.890 εκατ. ευρώ, από 21.910 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 25,773 δισ. ευρώ, από 24,368 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018.
- Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα - 8 άτομα στη ΓΑΔΑ
- Τα ερωτήματα για τη διετή παράταση της θητείας των Ευρωπαίων εισαγγελέων και το παράδοξο
- Σοβαρό ατύχημα παίχτη του Survivor: Αναστέλλεται η τηλεοπτική μετάδοση - Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ
- Συγκλονιστικό βίντεο: Νήπιο πέφτει από μπαλκόνι - Ο πατέρας του το άφησε μόνο για να πάει για τσιγάρα